Schilderij kopen

Kunst inspiratie voor je interieur

Sommige mensen zijn jaren op zoek naar een mooi kunstwerk. Kunst kopen is leuk, maar ook een uitdaging. We proberen je in dit artikel met wat kunst inspiratie op weg te helpen.

We vragen onze klanten wel eens hoe lang ze al op zoek zijn naar een schilderij. Sommigen blijken dan al jaren rond te kijken. Je zou kunnen zeggen dat kunst kopen aan de ene kant een feest is, maar ook erg uitdagend. We proberen je in dit artikel met wat kunst inspiratie op weg te helpen.

Het is ook niet zo vreemd dat het lang kan duren voordat je een beslissing neemt; er is immers veel aanbod en je wilt er jaren plezier van hebben. Soms kan het helpen om kunst inspiratie van andere kopers te krijgen. We ontvangen regelmatig foto’s van onze klanten, en hebben hieronder een mooie selectie gemaakt. Misschien helpt het je wel om wat verder te komen in de keuze!

Abstracte Schilderijen

Het loont de moeite om je te oriënteren op de verschillende kunststromingen. Het kan zijn dat je al een bepaalde voorkeur voor een stijl hebt. We nemen je mee in een paar stijlen. Om de beginnen de abstracte kunst; een kunstvorm die het beeld in zijn geheel of gedeeltelijk aan de verbeelding van de kijker over laat. Deze stroming begon aan het begin van de 20ste eeuw, en kent veel vertakkingen naar andere stijlen zoals kubisme, abstract expressionisme, minimalisme etc.

Abstracte kunst spreekt niet voor zich. Je bepaalt namelijk als toeschouwer wat een werk betekent. Een voordeel is dat abstracte kunst je niets opdringt, het bied je juist de vrijheid om het kunstwerk te verkennen en er je eigen betekenis aan te geven.

Je vindt in onze collectie een mooi aanbod abstracte schilderijen. Neem bijvoorbeeld dit schilderij, dat onze kunstenaar Ronald Hunter op maat gemaakt heeft. De kleurenbalans van het geel-blauwe schilderij passen perfect bij het bankstel en de accessoires in dit stijlvolle interieur.

kunst inspiratie

Je kunt hierin nog een stap verder gaan, door voor een abstract schilderij te kiezen wat helemaal één wordt met je interieur. De emotie of de sfeer die een abstract kunstwerk uitstraalt is belangrijk. Zo kan een kunstwerk rust brengen in een ruimte, zoals je hieronder kunt ervaren met het XL werk ‘Oceanic Square’ (120×120 cm).

Een abstract schilderij kan juist ook enorm opvallen door de kleuropbouw en lijnenspel, maar ook het formaat van het doek. Hieronder een voorbeeld van “Friendly City Scapes”, die in een groot formaat is gemaakt door Ronald Hunter. Het indrukwekkende schilderij vult de muur prachtig op, en is een mooie blikvanger bij de eettafel.

kunst inspiratie

Als je van warmere kleuren houdt, zit je bij het werk van Ronald ook goed. Deze veelzijdige kunstenaar werkt namelijk met een breed palet aan kleuren, wat je bijvoorbeeld ook terug ziet in het schilderij hieronder. Dit is een foto van een klant uit Hong Kong, die voor haar kleine woonkamer een werk zocht wat goed zou passen bij de kleurstelling van haar interieur. We kunnen niet anders zeggen dan dat dit perfect gelukt is! De vraag is, wat was er eerder: het schilderij (“Colors on Colors”), of het kussentje..?

Pop Art Schilderijen

Binnen de moderne kunst is popart een belangrijke stroming. Popart ontstond in de jaren 50 als reactie op het serieuze en ook wel elitaire karakter van het abstract-expressionisme. Kunstenaars wilden hun kunst dichter naar de mensen brengen, met onderwerpen die letterlijk uit het dagelijks leven kwamen. Kunstenaars als Andy Warhol en Roy Lichtenstein hebben de stroming groot gemaakt, maar er zijn vandaag de dag nog steeds getalenteerde popart kunstenaars. Zo kunnen de liefhebbers van popart hun hart ophalen bij de handgeschilderde pop art portretten uit onze collectie.

Popart is een energieke kunststroming, een explosie van emoties. Een popart schilderij is een verrassende eye-catcher voor je interieur: expressief, contrasterend en uitdagend. Popart schilderijen brengen veel kleur en sfeer in je interieur, en kunnen daardoor een fantastische aanvulling zijn. Heb je een ingetogen, neutraal interieur? De sterke, felle kleuren en de beelden die zo kenmerkend zijn voor de pop art stroming kunnen een ruimte een compleet andere uitstraling geven.

Zie hier hoe “The Blonde” het trappengat een heel nieuwe look geeft met haar illustratieve portret in neon kleuren. De lijst is gedeeltelijk in neon roze geschilderd, om goed te matchen met het schilderij.

kunst inspiratie

In de popart wordt vaak dankbaar gebruik gemaakt van beroemdheden. Iconen als Marilyn Monroe, Audrey Hepburn en Marlon Brando zijn inmiddels al ontelbare malen vereeuwigd door popart kunstenaars. Liz Taylor is ook een goed voorbeeld; hieronder zie je hoe Ronald Hunter haar portret naar een nieuw beeld heeft verheven. Met een achtergrond als grafisch ontwerper, speelt Ronald graag met grafische elementen in zijn werk.

kunst inspiratie

We hopen dat je wat kunst inspiratie op hebt gedaan met deze prachtige voorbeelden! Bekijk onze collectie via de buttons op onze homepage. Op de hoogte blijven van nieuw werk? Volg ons op Instagram.

Schilderij Kopen

Roxier kunst galerie

schschilderijkopen logo

Winkelwagen

×