Schilderij kopen
kunst in woontrends

Kunst in woontrends

De covid pandemie heeft onze blik op wonen veranderd. Lees in dit blog over de laatste woontrends, en hoe kunst hierin toegepast kan worden.

Hoe pas je kunst toe: 3 woontrends uitgelicht

2020 en 2021 hadden geen gekker jaar kunnen zijn. De pandemie heeft een enorme impact gehad; onder andere op hoe wij wonen beleven. We brengen veel meer tijd thuis door, en zijn wonen en werken nog intensiever met elkaar gaan combineren. Deze aangepaste manier van leven zie je terug in de nieuwe woontrends. Er is behoefte aan rust, warmte en geborgenheid, en duurzaamheid is een belangrijk thema. Daarnaast zie je ook een opleving van het combineren van verschillende stijlen – misschien om het spannend te houden thuis? In dit blog kijken we wat kunst in woontrends betekenen voor de keuze van kunst.

Kunst in woontrends #1: Rust en eenvoud

Door de ontwikkelingen van afgelopen jaar, zijn we meer gaan genieten van simpele dingen. Dit wordt gereflecteerd door de sfeer in huis; rust is belangrijk, we gaan terug naar de kern. Scandinavische en Japanse (“Japandi”) invloeden doen het goed; met lichte kleuren, fijne details en niet te veel opsmuk.

De lichte en minimalistische schilderijen van Ronald Hunter passen goed in deze trend. Kies voor een kunstwerk op papier zoals “Spring Time Blue” (A2 formaat), of ga voor de serene uitstraling van een groter schilderij zoals “Oceanic Square XL” (120×120 cm). Dit XL schilderij heeft een prachtig meditatieve kwaliteit, door de opbouw van diepe blauwe kleurlagen.

Kunst in woontrend #2: Natuurlijke materialen & duurzaamheid

Cocooning in eigen huis is nog nooit zo populair geweest. De behoefte aan warmte en geborgenheid zie je terug in gebruik van veel natuurlijke materialen zoals rotan en hout. Daarnaast heeft ‘botanisch leven’ een vlucht genomen; met veel kamerplanten, mooie vazen en bloempotten.

In deze trend passen schilderijen met warme kleuren, zoals bijvoorbeeld het prachtige schilderij “Traffic Red & Pink” (140×90cm), met mooie details die uitnodigen om dichtbij te komen. Ook schilderijen met een botanisch thema zoals “Botanical Green” (tweeluik, 140×180 cm) doen het goed in deze interieurstijl.

Kunst in woontrend #3: Modern eclectisch wonen

We vinden dit een erg leuke trend, waarbij je verschillende interieurstijlen, vintage en nieuw met elkaar tot een eclectisch geheel combineert. Dit kan hele unieke en spannende beelden opleveren, waar kunst een prachtig onderdeel van kan zijn.

We zijn een voorstander van spannende combinaties in kunst. Of het nu een kunstmuur is die je wilt samenstellen, of twee aparte schilderijen combineren tot tweeluik, kunst mag wat ons betreft spannend zijn. Zie bijvoorbeeld het duo aan de linkerkant, een combinatie van een “Diamond” en een pop art portret in neon oranje. Een kunstmuur kun je prachtig opbouwen met schilderijen op papier, zoals met de Red Stacked en Red Dot van Ronald Hunter. Bekijk hier alle betaalbare schilderijen op papier van Nederlandse Kunstenaar Ronald Hunter

Ben je benieuwd wat kunst voor jouw interieur kan betekenen? Neem contact op met kunstgalerie Roxier, zij kunnen je verder helpen en vrijblijvend adviseren. of volg hen op Instagram voor meer inspiratie.

Schilderij Kopen

Roxier kunst galerie

schschilderijkopen logo

Winkelwagen

×