Schilderij kopen
popart schilderij

Een popart schilderij als statement

Pop art is een energieke kunststroming, een explosie van emoties. Een pop art schilderij is een verrassende eyecatcher voor je interieur: expressief, contrasterend en uitdagend.

popart schilderij

Pop art is een energieke kunststroming, een explosie van emoties. Een popart schilderij is een verrassend statement voor je interieur: expressief, contrasterend en uitdagend.

Oorsprong van popart kunst

Pop art is de kunst van de populaire cultuur. Een visuele kunstbeweging die tijdens de naoorlogse consumptiegroei van de jaren ‘50 en ‘60 een gevoel van optimisme vertegenwoordigde. Het viel bovendien samen met de globalisatie van de popmuziek, vertegenwoordigd door Elvis en de Beatles. Popart is jong en brutaal, en daagt de gevestigde orde uit. Deze kunststroming bevat verschillende stijlen uit verschillende landen. Maar ondanks dat hadden alle stijlen één ding gemeen: een interesse in massamedia, massaproductie en massacultuur.

De onderwerpen die popart kunstenaars als Warhol, Rosenquist en Ruscha in hun kunstwerken gebruikten waren ver verwijderd van de traditionele kunst thema’s. In plaats daarvan richtten ze zich op alledaagse objecten en mensen, om zo de populaire cultuur naar het niveau van schone kunst te verheffen. Mede dankzij het veelvuldig gebruik van commerciële afbeeldingen is popart een van de meest herkenbare stijlen binnen de moderne kunst.

Door het creëren van schilderijen en sculpturen van beroemdheden en objecten uit de massacultuur, streefde de popart stroming daardoor naar het vervagen van de grenzen tussen hoge kunst en ‘lage’ cultuur. 

Popart schilderij in je interieur

Pop art schilderijen brengen veel kleur en sfeer in je interieur. Popart is bedoeld om je te verrassen en te vermaken. Of, afhankelijk vanuit welk perspectief je het bekijkt, om je te laten nadenken over onderwerpen zoals massaconsumptie. Kunstwerken worden veelal gekenmerkt door regenboogkleuren, opvallende vormen en repetitieve elementen. En dat kan daardoor een fantastische aanvulling zijn op je interieur.

Het indrukwekkende werk hieronder van onze kunstenaar ROCO Studio is daar een mooi voorbeeld van. Hij heeft een patroon gebruikt wat lijkt op Delfts Blauw, en hier een prachtig portret op geschilderd. Tot slot maken de neon kleuren het werk tot een waar statement piece.

Onze popart kunstenaars

ROCO Studio is een van onze popart kunstenaars, en maakt kunstseries als Perfect Pattern. Zijn handgeschilderde portretten zijn een lust voor het oog.

Ronald Hunter is het best bekend om zijn abstracte kunst, toch heeft hij naast zijn abstracte werk een grote fascinatie voor popart.

Zolang ik me kan herinneren, voel ik me aangetrokken tot Pop Art. Ik vind het leuk dat het zo’n uitgesproken kunstvorm is. De realiteit is niet wat het lijkt en wordt zelfs in een heel ander licht geplaatst. Specifiek de manier waarop Pop artiesten erin slagen alledaagse voorwerpen uit de context te halen, te vergroten en te overdrijven. Je wordt als toeschouwer vaak  misleid.

Bekijk hier onze collectie popart schilderijen in onze galerie, van kunstenaar Ronald Hunter en ROCO Studio.

Schilderij Kopen

Roxier kunst galerie

schschilderijkopen logo

Roxier kunst galerie

schschilderijkopen logo

Winkelwagen

×