Schilderij kopen
nederlandse kunst uit eigen studio

Nederlandse Kunst Direct Uit De Studio

Hoe kies je kunst? We kunnen je verklappen: kunst kopen is je hart volgen.

Kunst kopen is je hart volgen. Het is iets heel persoonlijks, wat moeilijk in woorden uit te leggen is. Veel mensen zijn lange tijd bezig om het juiste kunstwerk te vinden, en vragen zich af wat er nou bij het beste bij hun interieur past. In dit blog geven we een paar tips, en kunnen we al verklappen: voor prachtige en betaalbare Nederlandse kunst hoef je niet ver te zoeken.

Kleur en compositie als uitgangspunt

Als je houdt van samenhang in je interieur, dan is kleur een mooi uitgangspunt voor een schilderij. Zo kan de kleur van een bank, of van accessoires matchen met een kleur in het schilderij. Dit zorgt ervoor dat het interieur en kunstwerk één worden, en als het ware samensmelten. Daarnaast kunnen artistieke elementen van een schilderij, zoals de lijnen, kleuren, texturen, vormen en patronen, de toon zetten voor je gehele interieur. Ze helpen je een visuele taal voor de ruimte te creëren.

Denk ook na over sfeer en licht

Je weet vast als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste sfeer in je huis te creëren, waarschijnlijk steek je daar een hoop tijd en moeite in. Een modern schilderij kan middels kleuren, patronen en compositie onmiddellijk een bepaalde sfeer brengen. Neem als voorbeeld de Layer Player en de Turquoise Panels. Twee verschillende schilderijen, maar geven allebei een duidelijk sfeer in de kamer.

Ook verlichting is een bepalende factor voor de sfeer in een ruimte. Een modern schilderij is in staat om de impact van sfeerverlichting te maximaliseren. Zou je de muur in een iets donkerdere kleur dan het schilderij verven, dan zal het schilderij meer licht aantrekken.

Nederlandse kunst van Ronald Hunter

Daarnaast is de vraag waar je een schilderij wilt kopen. Niet alleen moet het schilderij zelf goed voelen, ook de aankoopervaring is belangrijk. Bij Ronald Hunter koop je Nederlandse kunst direct bij de kunstenaar. Ronald werkt vanuit zijn studio in Rotterdam, en verkoopt zijn werk grotendeels in eigen beheer in zijn kunst galerie: roxier.

Dit biedt een aantal voordelen. Je hebt direct contact met Ronald, en je weet zeker dat je origineel werk koopt. Bovendien kan hij een schilderij – indien nodig – makkelijk naar je wensen aanpassen. Een deel van de collectie wordt op bestelling gemaakt, dit houdt in dat hij het schilderij pas maakt als het besteld is. Hierdoor houden we de voorraad klein, en kunnen we de schilderijen voor mooie prijzen aanbieden.

Je kunt zijn collectie in alle rust bekijken in de officiële webshop. Ook is het mogelijk het werk te bekijken in onze galerie. Neem contact op als je interesse hebt in een schilderij of de galerie wilt bezoeken.

Op de hoogte blijven van Ronald’s werk en projecten? Volg hem op Instagram!

Schilderij Kopen

Roxier kunst galerie

schschilderijkopen logo

Roxier kunst galerie

schschilderijkopen logo

Winkelwagen

×